Siret etmek ne demek?
Eskilerin “Siret” kelimesiyle ifade etmek ve anlatmak istedikleri şey iç güzellik, gönül gözüdür. Sağda merhum yiğit Alp Er Tunga’nın cenaze töreni var.
Sirayet vermek ne demek?
“Bulaşma” kelimesi genellikle olumsuz durumların veya etkilerin yayılma sürecini tanımlamak için kullanılır ve bu yayılma çoğu zaman hızlı veya istenmeyen sonuçlara yol açabilir.
Şirivan ne demek?
Şirvan Nedir? Şirvan; Farsça kökenli bir kelimedir ve emlak sektöründe çatı katlarında veya dükkanların üstünde bulunan odaları ifade eder. Çoğunlukla alçak tavanlı bu düz odalar, iyi çatı tasarımına sahip evlerde kullanılabilir.
Şerlik ne demek?
Sertlik, bir malzemenin aşınma, çizilme, delinme ve kesilme gibi plastik deformasyonlara karşı direnci olarak tanımlanabilir. Malzemenin sertliği, süneklik, mukavemet ve tokluk gibi diğer mekanik özellikleriyle ilgilidir.
Sireti insan ne demek?
Peygamber (s.a.v.) âleminin şerefli adamı.
Antepte siret ne demek?
ŞİRECİ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sirayet etmek ne demek hukuk?
Ceza muhakemeleri hukukunda difüzyon sorunu; istinaf başvurusunda bulunmamış olan sanık veya sanıkların, istinaf başvurusunda bulunan sanığın başvurusu sonucunda elde edilen olumlu karardan yararlanması anlamına gelmektedir.
Kalbine sirayet etmek ne demek?
Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre bulaşma kelimesi “hastalığı başkalarına geçirme, bulaşma” ve “yayılma, saçılma” anlamlarında kullanılmaktadır. Bu kelime sadece fiziksel hastalıkların bulaşması bağlamında değil, aynı zamanda bilgi, duygu ve düşünce gibi soyut kavramların yayılması anlamında da kullanılabilir.
Sirayet ne demek Osmanlıca?
Etimoloji | Bulaşma; Bir düşüncenin veya durumun başkasına bulaşması veya kirlenmesi anlamına gelir. Kelimenin kökeni Arapça Sry’dir. Hala yayılmaktadır.
Kürtçede şirvan ne demek?
Halk arasında Sasani kralı Anuşirvan ile ilişkilendirilir. Dehkhoda sözlüğüne göre “Şirvan”ın bir diğer anlamı da aslanın koruyucusudur. Bu anlam, Kürtçede de bulunur ve burada isim genellikle erkekler için kullanılır; Kerkük’ün (Güney Kürdistan) yakınlarında Qelay Şirvana / Şirvana adında bir kale vardır.
Berivan ne demek?
Berivan aynı zamanda hayvanlarla ilgilenen ve onları sağan kadın anlamına gelir. Aynı zamanda nadir bir dağ çiçeğine Berivan denir.
Sırren ne demek?
Sirenler veya Seirenes (Yunanca: Σειρήνες veya Acheloides), Yunan mitolojisinde Sirenum scopuli adı verilen bir adada yaşadıklarına inanılan deniz canlılarıdır.
Shlok ne demek?
Anlamı: Shlok (శ్లోక) “bir beyit veya ilahi”* anlamına gelir. Bilgelik ve maneviyat aktaran eski kutsal yazıtlardan veya şiirsel dizelerden oluşan dizeleri ifade eder.2 Kasım 2016Anlamı: Shlok (శ్లోక) “bir beyit veya ilahi”* anlamına gelir. Bilgelik ve maneviyat aktaran eski kutsal yazıtlardan veya şiirsel dizelerden oluşan dizeleri ifade eder.
Şerehat ne demek?
Kelime, “su yolu, uyulması gereken yol” anlamına gelmekte olup genel anlamda “din” kelimesinin eş anlamlısı olarak kullanılmakta olup, vahiy yoluyla belirlenen inanç, ahlak ve uygulama hükümlerinin tamamını kapsamaktadır.
Sherlock anlami ne demek?
İngilizce-Türkçe isim özel dedektif. İsim: Mantık yoluyla gizemli olayları çözen kişi.
Siret ne demek fransızca?
SIRET kodu (Fransızca: Système d’identification du répertoire des établissements) veya SIRET numarası, herhangi bir Fransız kuruluş veya şirketinin coğrafi olarak tanımlanmasına olanak tanıyan bir INSEE kodudur. SIRET kodu (Fransızca: Système d’identification du répertoire des établissements) veya SIRET numarası, herhangi bir Fransız kuruluş veya şirketinin coğrafi olarak tanımlanmasına olanak tanıyan bir INSEE kodudur.
Siret ne demek isminin anlamı?
1. Bir kişinin ahlakı, karakteri, kişiliği ve davranışları. 2. Yürüyüşü, tarzı.
Siret okumak ne demek?
Sîret kitapları dediğimizde, Hz. Muhammed’in hayatını doğumundan ölümüne kadar tarihsel kronolojide belirli bir sırayla ele alan kitapları kastediyoruz. Bu tür eserler, özellikleri bakımından yalnızca Kur’an-ı Kerim ve Hadis’ten sonra gelir.
Siret ne demek din?
Siyer, sözlükte “bir kimsenin davranış, durum, âdet, davranış, ahlak, karakter ve hayat tarihi” anlamına gelen sîret kelimesinin çoğuludur. Peygamber Efendimizin doğumundan ölümüne kadar olan hayatını inceleyen ilmin adı “Siyer”dir.