Yüzüme hangi asiti kullanmalıyım?
Sadece belirli asitler kullanılmalıdır. Cilt sağlığına olumlu etkisi olan asitler: alfa hidroksi asitler (glikolik asit), beta hidroksi asitler (salisilik asit), hyaluronik asit (hiyaluronik asit), askorbik asit (C vitamini), retinoik asit (retinol).
Hangi asit ciltte ne işe yarar?
AHA grubu tartarik asit, glikolik asit, mandelik asit, malik asit, sitrik asit ve laktik asitten oluşur. Bu asitlerin hepsi ölü hücreleri temizler ve cildi yeniler. Peeling etkisi ölü deri tabakasını daha hızlı temizler ve daha genç tabaka yüzeye çıkar.
Cilt bakımında hangi asitler birlikte kullanılır?
Hyaluronik asitin C vitamini ile birlikte kullanıldığında daha etkili bir sonuç alınabildiği gözlemlenmiştir. Bu nedenle C vitamini serumu kullandıktan sonra hyaluronik asit içeren bir nemlendirici serum uygulamak cildin çok daha canlı, dolgun, neme doymuş ve parlak görünmesini sağlayacaktır.
Cilt lekeleri için hangi asit kullanılır?
Glikolik asit hücre yenilenmesini hızlandırır ve ölü deri hücrelerinin daha hızlı atılmasını sağlar. Cilt hasarını ve kırışıklıkları azaltır, daha fazla kolajen üretimini destekler ve cilde dolgun ve sıkı bir görünüm kazandırır. Akne ve akne izleri gibi cilt kusurlarını giderir.
Niacinamide mi salisilik asit mi?
Salisilik asit ölü hücreleri temizler ve gözenekleri açarken, niasinamid cildi yatıştırır ve nemlendirir. Bu ikili birbirini mükemmel bir şekilde tamamlar, ancak doğru ürünlerle ve doğru şekilde kullanıldığında maksimum fayda sağlar.
Glycolic asit ne işe yarar?
Glikolik asit, kozmetik endüstrisinde çok popüler olan bir alfa hidroksi asittir. Kozmetik endüstrisinde, çoğunlukla AHA olarak bilinir. Glikolik asit, cildin en üst tabakası olan epidermis üzerinde etki eder. Kullanım amacı, cildi ölü hücrelerden temizlemektir.
Salisilik asit ve C vitamini aynı anda kullanılır mı?
Bu nedenle, C vitaminini cilt bakım rutininizde mutlaka kullanmalısınız. C vitamini salisilik asitle birleştiğinde çok etkili olmasına rağmen ciltte reaksiyona neden olmaz, ancak etkisini kaybetmesine neden olur.
Önce hyaluronik asit mi niacinamide mi?
Niacinamid ve hyaluronik asit birlikte kullanıldığında, önce niacinamid serumu uygulanır. Niacinamid cilt tonunu eşitlemeye ve gözenekleri küçültmeye yardımcı olur. Daha sonra cildin nem dengesini korumak için hyaluronik asit serumu kullanılır.
Önce retinol mü hyaluronik asit mi?
Hyaluronik asit retinol ile birlikte kullanılabilir. Bu kombinasyon cildinizin daha sağlıklı ve genç görünmesine yardımcı olur. Tek başına hassasiyete neden olabilen retinol, hyaluronik asit ile birlikte kullanıldığında bu risk en aza indirilir.
Cilt beyazlatma için hangi asit kullanılır?
Cilt rengini açan başlıca maddeler hidrokinon, hidrokinon manometil eter, askorbik asit, arbutin, kojik asit ve azelaik asittir. Meyve asitleri (alfa ve beta hidroksi asitler – AHA, BHA), arbutin ve kojik asit içeren kimyasal peeling ve lazer yöntemleri cilt kusurlarını gidermek için etkili bir şekilde kullanılır.
Gözenek için hangi asit?
Salisilik asit, mevsimsel değişiklikler, kirlilik, yağlı cilt ve ölü deri gibi etkenlerden kaynaklanan gözenek tıkanıklıklarını giderir.
BHA hangi cilt tipine uygun?
BHA’lar yağlı sebumun bulunduğu gözeneklere nüfuz eder ve gözeneklerde biriken ölü deri hücrelerini temizler. Beta hidroksi asit genellikle yağlı ciltler için daha iyidir. Alfa hidroksi asitler (AHA’lar) güneşten zarar görmüş ciltler için kullanılır.
Hyaluronik asit hangi cilt tipine uygun?
Hyaluronik asit her cilt tipine uygundur. Yaşa bağlı kırışıklıklar ve ince çizgiler için tercih edilse de genç yaşlarda kuruluk ve bariyer onarımı için de tercih edilebilir. Sebum üretimini dengeleyerek akne problemi olan ciltleri nemlendirmek için kullanılır.
Sivilce için hangi asit kullanılmalı?
Salisilik asit antimikrobiyal özelliklere sahip olduğundan, akneye neden olan bakterilerle savaşır. Anti-inflamatuar özellikleri ayrıca cilt iltihabını tedavi etmek için de kullanılabilir. Bu nedenle salisilik asit, akne ve sivilceleri tedavi etmek için cilt bakımında kullanılır.